خواص بینظیر خربزه
خواص خربزه ـ رفع کننده یبوست و کمک کننده به هضم غذا، افزاینده ادرار و دفع کننده کم خونی و سنگ مثانه و تولیدکننده عرق در بدن.
خواص مهم درمانی خربزه چیست؟
خربزه، سلولهای بدن را ترمیم میکند
خربزه دارای ویتامین A و C است و در ترمیم و تجدید سلولهای بدن نقش مهمی را بر عهده دارد همچنین این میوه بسیار مُدر بوده و برای افرادی که به بیماریهای کلیوی و سنگ کلیه مبتلا هستند، بسیار مفید است.
خربزه به دلیل داشتن ویتامین A برای تقویت بینایی، خون سازی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است، خربزه سرشار از ویتامینهای A و C و سلولز است همچنین این میوه ملیّن بوده و برای درمان یبوست بسیار مفید است.
خربزه برای اشخاص مبتلا به کم خونی بسیار مفید است، رنگ چهره را روشن میکند، رفع کننده یبوست است و به هضم غذا کمک میکند همچنین افزاینده ادرار و دفع کننده سنگ مثانه و کلیه است.
برای کاهش فشار خون، خربزه بخورید
متخصصان تغذیه در مرکز بهداشتی دانشگاه تگزاس توصیه میکنند: خوردن مقادیر زیادی از سبزیجات و میوههای سرشار از پتاسیم مانند خربزه و پرتقال برای مبتلایان به فشار خون بالا مفید است و در پایین آوردن فشار خون تأثیر قابل توجهی دارند.
محققان فرانسوی به تازگی دریافتند نوعی ماده طبیعی در خربزه وجود دارد که میتواند با استرس و خستگی مقابله کند
دکتر لونا ساندون استادیار تغذیه کلینیکی در این دانشگاه و سخنگوی انجمن دیابت آمریکا در این باره اظهار کرد: خربزه نیز مانند هندوانه و طالبی حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است. یک چهارم از طالبی حاوی ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلی گرم پتاسیم است که تقریباً ۲۰ درصد از مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه پتاسیم را تأمین میکند.
وی تصریح کرد: میوههایی چون آووکادو، کیوی، خرمالو، لوبیا، سیب زمینی، گوجه فرنگی و حتی گریپ فروت از دیگر منابع غذایی غنی از پتاسیم محسوب میشوند که برای مبتلایان به فشار خون بالا سودمند هستند.
خربزه، پوست را شاداب میکند
وجود ۳۷ میلی گرم ویتامین C در هر یکصد گرم میوه خربزه، نقش این میوه را در طراوت و شادابی پوست و جلوگیری از بیماریهای لثه موثر است.
هر یک صد گرم خربزه، ۸ گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروکتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمیشود.
یک گرم فیبر، ۱۲ میلی گرم کلسیم، ۱۷ میلی گرم فسفر، ۲۳۸ میلی گرم پتاسیم، ۱۲۵۰ واحد پیش ساز ویتامین A و ۳۱ کیلو کالری انرژی را از مواد تشکیل دهنده در هر صد گرم خربزه عنوان کرد.
مصرف زیاد خربزه باعث نفخ میشود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد میکند
میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی – عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
مقدار قابل توجه پیش ساز ویتامین A موجود در میوه خربزه، پیشگیری از بیماریهای چشمی، جلوگیری از بیماریهای عفونی، طراوت و شادابی پوست از جمله اثرات خربزه به علت داشتن این ویتامین است.
خربزه؛ مانع خستگی و استرس
وقتی میگوییم دچار استرس شدیدی هستیم بدین معناست که کاملاً از کار، مشکلات شخصی و کلا زندگی اشباع شدهاید. البته داشتن استرس به مقدار کم، میتواند محرک و حتی مهیج باشد، اما وقتی بدون هیچ وقفهای، تحت استرسهای شدید باشیم آن وقت است که میزبان ضربانهای تند قلب و سردردهای شدید و دیگر پیامدهای آن خواهیم بود.
محققان فرانسوی به تازگی دریافتند نوعی ماده طبیعی در خربزه وجود دارد که میتواند با استرس و خستگی مقابله کند. به نظر این محققان، خربزه دارای آنزیم اس. او. دی است که خواص آنتی اکسیدانی دارد و از آسیب رسیدن به بافتهای بدن پیشگیری میکند.
محققان در تحقیق بر ۲ گروه ۳۵ نفری بین ۳۰ تا ۵۵ ساله که از استرس و خستگی شدید شاکی بودند دریافتند این آنزیم نه تنها استرس، بلکه خستگی را هم از بین میبرد.
خربزه را قبل از چاقو زدن با مواد شوینده تمیز کنید
برای پیشگیری از بیماریهای رودهای توصیه میشود هندوانه، خربزه و طالبی را قبل از چاقو زدن با مواد شوینده تمیز کنید.
شستشوی صیفی جات از جمله هندوانه، خربزه و طالبی با مایع ظرف شویی و شوینده، در این فصل و قبل از باز شدن آن از ابتلا به بیماریهای اسهالی عفونی موثر است.
به علت استفاده از کودهای حیوانی در مزارع صیفی جات، سطح خارجی محصول به دست آمده به انواع میکروبهای بیماری زا، آلوده است و در صورت مصرف بدون شستشو احتمال ابتلای فرد به اسهال عفونی وجود دارد.
منبع: parsine. com